papegaaien.net
Startpagina Papegaaien.net Papegaaien Lori's Kaketoes Pionussen Ara's Edelpapegaaien Caiques Ziekten Papegaai als huisdier Vogelboeken

Forum vogelproblemen

Papegaaien en parkieten handboek 2013

De nieuwe editie van het Papegaaien en parkieten Handboek van auteur Adri van Kooten en co-auteurs Heinz Schnitker en Herman Kremer is uit. De zeer uitgebreide editie bestaat uit 2 delen (Totaal 864 pagina’s) in een cassette en is nu te bestellen op deze website.  

Klik hier om de boeken te bestellen.

Psittacosis


Psittacosis


Psittacosis of papegaaienziekte is sterk verwant aan ornithosis. De verwekkers van beide ziekten zijn virussen. Vogelziekte en papegaaienziekte hebben geen erg duidelijke symptomen. De symptomen komen nog het meest overeen met de verschijnselen zoals die gezien worden bij griep. Deze verschijnselen zijn: opgezette veren, kortademigheid, ontstoken ogen en `lopende' neus. Door de neusafscheiding zien we bij de vogels vaak vieze veren. De ziekte is zowel voor vogels als mensen besmettelijk!!


Therapie:

Ingeval van papegaaienziekte/psittacosis zal een dierenarts moeten worden geconsulteerd. De dierenarts zal antibiotica voorschrijven.
A. van Kooten
Terug naar Index  Vogelziekten


Terug naar startpaginapapegaaien.net